JEUGD & MOUNTAINBIKEN

Mountainbiken is voor kinderen een leuke en afwisselende sport. De combinatie van zandpaden, gravelwegen en betonstraatjes maakt het voor ieder kind een uitdaging. Bij MTB Assen leren we onze jeugd de basisvaardigheden van het mountainbiken. Deze vaardigheden breiden we verder uit, voor ieder kind op zijn of haar eigen niveau.

Zo trainen we in verschillende leeftijdsgroepen van 6 tot 18 jaar oud. Alle leeftijden trainen onder leiding van gediplomeerde trainers. Voor alle groepen geld dat dit minimaal 1 trainer is, maar vaak trainen we standaard met twee gediplomeerde trainers.

Zaterdagtrainingen

Iedere zaterdagmorgen buiten schoolvakanties zal er een training worden georganiseerd voor de jeugd. Deze trainingen worden gehouden tussen 10:00 en 11:30 en starten vanaf het Wielerhome (Sportpark Stadsbroek) in Assen. Vanaf hier gaat de jeugd in kleinere groepen uit elkaar, allen onder leiding van erkende trainers. Zo wordt er getraind op en rond de wielerbaan, maar is het ook heel gebruikelijk dat er gebruik gemaakt zal worden van het mountainbikeparkoers rond de Baggelhuizerplas.

De trainingen zullen alleen worden afgelast wanneer er sprake is van extreem gevaarlijk weer (onweer of gladheid), in schoolvakanties of bij een trainerstekort. Afgelastingen kun je altijd vinden op de Facebookfeed onderaan de website.

Wedstrijd Trainingen

Op Dinsdag en Donderdag kunnen fanatieke mountainbikers gebruik maken van extra trainingsfaciliteiten. De trainingen worden gehouden tussen 19:00 en 20:30 en zijn speciaal samengesteld voor jeugdige mountainbikers die wedstrijden rijden. We trainen in 2 verschillende leeftijdsgroepen. van 10 tot 18 jaar. De jongste groep traint een uur, de groep van 13 jaar en ouder traint 1,5 uur. Net als de zaterdagtrainingen worden deze trainingen gehouden onder leiding van gediplomeerde trainers.

 

Wil je meetrainen met deze groep dan kan dat onder een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden worden gesteld om de trainingen zo goed mogelijk te laten aansluiten op wedstrijden.

 

Voorwaarden:
1. We verwachten van je dat je alle trainingen komt.
2. Je moet wedstrijden rijden die vooraf vastgesteld worden door de trainers. In overleg kunnen we andere wedstrijden kiezen als vervanging van de vastgestelde lijst.

 

Ook kan het voorkomen dat deze trainingen een keer niet doorgaan. Vaak is het weer hiervan de belangrijkste reden. In de winter kijken we per training of deze door kan gaan, dit hangt af van het weer en de groep.

Afmelden voor training

Het kan altijd een keertje gebeuren dat je kind niet op een training kan komen. Dit kan verschillende redenen hebben. Geef dit altijd door aan de trainer. We weten dan dat je kind niet komt en kunnen hier rekening mee houden. Veel kinderen komen namelijk ook zelfstandig met de fiets naar training, zij komen hierbij door het verkeer. Hier kan ook van alles gebeuren, om verwarring en ongerustheid te voorkomen is een berichtje naar de trainer daarom altijd gewenst. Gelieve dit tot maximaal een uur voor de training door te geven. Via info@mtbassen.nl of het telefoonnummer dat je van de trainer hebt gekregen.

Voor de echte lezers…

Wil je echt de gehele inhoud van ons jeugdbeleid weten? Dan raden we je aan het PDF bestand met daarin ons jeugdbeleid door te nemen. Hierin vind je nog meer informatie over onze manier van training, trainerseisen etc.

WEDSTRIJDEN RIJDEN?

In het mountainbiken worden er veel wedstrijden georganiseerd in veel verschillende competities. In het Noorden organiseert de KNWU – Noord samen met noordelijke mountainbikeverenigingen zogenoemde InterClubWedstrijden (ICW) Wanneer je in bezit bent van een KNWU Basislicentie dan mag je aan deze wedstrijden mee doen.

 

Landelijk kennen we ook de Landelijke Jeugd Competitie. Dit zijn wedstrijden tegen leeftijdsgenoten op verschillende plekken in Nederland. Een uitdagende competitie met hoog niveau, maar je ouders moeten wel lange afstanden met je willen afleggen.

Bekijk wedstrijden

WIL JE EEN KEER MEETRAINEN?

Dat vinden wij hartstikke gezellig! Vul dan het “proeflesformulier” in. Je hebt de mogelijkheid om tot 3 trainingen kennis te maken met onze vereniging en de trainers, daarna willen we je vragen te beslissen. Word je lid of niet? Wil je niet proberen maar direct lid worden? Fantastisch, wil je dan het aanmeldformulier voor ons invullen?
Opent het aanmeldformulier niet? Stuur dan een mail naar info@mtbassen.nl