Mountainbiken
met veel plezier.

Op de mountainbike kan je in Assen en omgeving veel mooie paden verkennen. Er is geen landschap zo divers als dat in onze mooie groene omgeving. Mountainbiken is een manier van fietsen dat uitstekend op recreatief niveau beoefend kan worden. Ook bij een vereniging als MTB Assen.

 

Als recreant aangesloten zijn bij een mountainbikevereniging heeft wat voordelen. Zo worden er met regelmaat clinics georganiseerd en kan je meefietsen met recreanten-fietsgroepen zoals de instroomgroep. Daarnaast kan je via MTB Assen ook een NTFU-licentie aanvragen wat ook weer voordelen met zich mee brengt.

TOERTOCHTEN

Het hele jaar door worden er overal in Nederland toertochten georganiseerd. Speciale mountainbike evenementen over zorgvuldig samengestelde parcoursen, soms zelfs over plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor de mountainbike.

 

Een toertocht is een leuke manier om veel verschillende parcoursen te rijden en te genieten van de omgeving. De meeste toertochten worden georganiseerd onder de vlag van de Nederlandse ToerFiets Unie (NTFU). Je kunt je hier altijd voor inschrijven, soms is er een voorinischrijving, anders kun je op de dag zelf de inschrijving afronden. Voor licentiehouders van de NTFU, een licentie die je via MTB Assen kunt afsluiten, worden er speciale tarieven gebruikt. Hierdoor wordt het rijden van toertochten nog aantrekkelijker.

INSTROOMGROEP

Een gezellige tocht maken als groep. Dat is het idee achter de instroomgroep. Het principe is simpel: Samen uit, samen thuis. En dat iedere dinsdag om 19:30 vanaf het Wielercentrum in Assen.

 

De Instroomgroep is een groep van maximaal 15 deelnemers. Iedere week een andere route, met een wisselende begeleiding. Om mee te mogen doen moet je een goede basisuitrusting meenemen, een helm dragen en mochten de dagen korter worden, dan is een goed voor- en achterlicht verplicht. Ons uitgangspunt: Samen genieten van de mooie omgevingen en het mountainbiken op een gezellige en veilige manier.

NTFU

Toertochten in Nederland worden voor een groot deel ondersteund door de NTFU (Nederlandse ToerFiets Unie). Als lid van MTB Assen heb je de keuze om een licentie aan te schaffen voor deze sportbond. Voor jou als fietser zorgt de NTFU voor een fietsverzekering voor schade tijdens trainingen of toertochten. Daarnaast krijg je met een NTFU licentie korting op de inschrijfkosten van toertochten.

 

Wil je precies weten wat de NTFU doet en hoe het jou helpt bij het mountainbiken? Bezoek dan de website van de NTFU.

BEGINNEN MET MOUNTAINBIKEN?

Wees welkom. Je kunt je direct inschrijven via ons “aanmeldformulier“. Wil je je vaardigheden opkrikken en echt veilig op weg? Houd dan de trainingen en de Start to Bike Clinics in de gaten.

lichtgrijs-footergrijs