Vertrouwenscontactpersoon

Helaas komt een sporter, en ook een begeleider/trainer, wel eens in een situatie die als seksueel intimiderend of anderszins als ongewenst kan worden ervaren. Het komt overal voor: op school, in het werk en dus mogelijkerwijs ook binnen een MTB-vereniging. Als je er mee te maken krijgt (of vermoedens hebt daaromtrent), is het belangrijk te weten waar je terecht kunt voor hulp, ondersteuning of simpelweg een advies of luisterend oor.
Voor het geval dergelijke situaties -die we niet willen!- zich bij ons toch voordoen, heeft MTB Assen twee vertrouwenscontactpersonen  waar je op terug kunt vallen.

De vertrouwenscontactpersoon biedt opvang aan alle leden van onze vereniging die op het gebied van ongewenste omgangsvormen in de sportsituatie hulp en advies nodig hebben. Daarnaast adviseert en stimuleert de vertrouwenscontactpersoon het bestuur van MTB Assen om preventieve maatregelen te nemen.


De vertrouwenscontactpersoon valt onder directe verantwoordelijkheid van het bestuur van MTB Assen. Periodieke, in beginsel geanonimiseerde rapportage van de vertrouwenscontactpersoon wordt altijd vertrouwelijk behandeld.

Bij het streven van onze club om incidenten te voorkomen vragen we van personen die in ‘risicofuncties’ binnen de vereniging functioneren een VOG (Verklaring Over het Gedrag). Dit betreft trainers en begeleiders die werken met minderjarigen.


Vertrouwenscontactpersonen MTB Assen

Binnen MTB Assen zijn twee vertrouwenscontactpersonen aangewezen met wie je vertrouwelijk contact kunt opnemen, te weten: Anke Vreeman en Willem Hulshof via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Hun rol is dus om een eerste opvang en aanspreekpunt te zijn. Ze zijn op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Je kunt naar eigen keus echter ook rechtstreeks contact opnemen met een Vertrouwenscontactpersoon van de NFTU (telefoonnummer 0318-581300). Je kunt bij hem/haar ook terecht als je denkt dat je slachtoffer bent of dreigt te worden van ongewenste omgangsvormen, als je hiervan beschuldigd wordt of getuige bent.

Je kunt daarnaast ook rechtstreeks contact opnemen met het Centrum Veilige Sport Nederland.

Voor meer informatie, zie www.centrumveiligesport.nl/grensoverschrijdend-gedrag

Voor als je iets wilt melden of contact wilt: https://centrumveiligesport.nl/contact

Ook bij het Centrum Veilige Sport Nederland wordt een melding altijd vertrouwelijk behandeld!

Kijk de animatie van NOCNSF VertrouwenspuntSport 2019 , op YouTube, over onacceptabel gedrag in de sport.