Wedstrijd Trainingen

Op dinsdag en donderdag kunnen jeugdleden tussen 8 en 18 jaar wedstrijdtrainingen volgen. Net als de zaterdagtrainingen (zie ‘jeugd’) geven gediplomeerde trainers leiding aan deze groepen.

De leden worden ingedeeld per leeftijdscategorie, aangeduid met - van jong naar oud - W3, Jeugd, Nieuwelingen en Junioren.


W3 traint uitsluitend op dinsdagavond van 18:00 tot 19:00 uur. Jeugd, Nieuwelingen en Junioren trainen op dinsdag- én donderdagavond van 18:45 tot 20:00 uur.

De trainingen zijn in de winterperiode op de asfaltbaan bij het Wielercentrum; in de zomerperiode starten we bij Sportpark De Hoogspanning in Kloosterveen. De wisselmomenten hangen samen met het verzetten van de klok: de winterperiode is van eind oktober tot eind maart, de zomerperiode van eind maart tot eind oktober,


Bij deelname aan de wedstrijdtrainingen verwachten we 100% aanwezigheid en dien je minimaal 2 keer per jaar deel te nemen aan een (laagdrempelige) wedstrijd.

In tegenstelling tot de recreatieve trainingen op zaterdag, gaan de wedstrijdtrainingen vrijwel het gehele jaar door. In bijvoorbeeld de zomerperiode is dit in aangepaste frequentie. Deze informatie delen we tijdig via Twizzit.


Indien je kennis wilt maken met de wedstrijdtrainingen, kun je contact opnemen met wedstrijdcoördinator Jan de Vries.


Voor volwassenen bieden we geen wedstrijdtraining; wel technische trainingen. Meer informatie vind je onder ‘Groepen – volwassenen’.


Let op:

Voor het rijden van wedstrijden heb je een KNWU-lidmaatschap en (start)licentie nodig. Meer informatie hierover vind je via de KNWU (Wedstrijdlicenties Algemeen - KNWU)