Clubmateriaal

MTB Assen maakt voor haar trainingen gebruik van het Regionaal Wielercentrum Noord aan de Kortbossen in Assen. Voor de zaterdagochtend trainingen verzamelen we aan de achterzijde het wielercentrum (Stadsbroek 11-A). Van daaruit fietsten we naar de trainingslocatie aan de Baggelhuizerplas of Kloosterveen. De kleinste jeugd (F en E) maakt ook wel gebruik van het door MTB Assen aangelegde MTB parcours bij het wielercentrum.


Voor de trainingen maken we gebruik van de routes en omgeving Baggelhuizerplas en Kloosterveen. In de directe omgeving van de routes liggen natuurlijke obstakels zodat we het rijden door mul zand, drop-off, drop-on, etc onder begeleiding van gediplomeerde trainers kunnen oefenen. Tevens hebben we de beschikking over trainingsmaterialen zodat we kunnen variƫren in moeilijkheidsgraad.


Gedurende de wintermaanden maken we voor de dinsdag en donderdag avond trainingen ook gebruik van de asfaltbaan. Hier worden dan de conditietrainingen op gegeven.


Zoals aangegeven maken we onze trainingen gebruik van de routes Baggelhuizerplas en Kloosterveen. Deze zijn in beheer en onderhoud van MTB Assen. Hiervoor hebben we de beschikking over een eigen onderhoudsploeg en bijbehorend materieel (zie Commissies)