Jeugd

Mountainbiken is voor kinderen een leuke en afwisselende sport. De combinatie van zandpaden, gravelwegen en betonstraatjes maakt het voor ieder kind een uitdaging. Bij MTB Assen leren we onze jeugd de basisvaardigheden van het mountainbiken. Deze vaardigheden breiden we verder uit, voor ieder kind op zijn of haar eigen niveau.


Zo trainen we in verschillende leeftijdsgroepen van 6 tot 20 jaar oud. Alle leeftijden trainen onder leiding van gediplomeerde trainers. Afhankelijk van de groepsgrootte bepaalt de coördinator hoeveel trainers er op de groep staan.


Zaterdagtrainingen: recreatief

Iedere zaterdagmorgen buiten schoolvakanties organiseren we een training voor de jeugd. Deze trainingen worden gehouden tussen 10:00 en 11:30 en starten vanaf het Wielerhome (Sportpark Stadsbroek) in Assen. Vanaf hier gaat de jeugd in kleinere groepen uit elkaar, allen onder leiding van erkende trainers. De trainingen zijn zowel op en rond de wielerbaan, als op de kleine MTB-baan nabij het Wielercentrum, als op (delen van) onze eigen mountainbikeroutes rond de Baggelhuizerplas en in Kloosterveen.

De trainingen worden alleen afgelast wanneer er sprake is van extreem gevaarlijk weer (onweer of gladheid) of bij een trainerstekort. Afgelastingen vermelden we tijdig via Twizzit: ons communicatiesysteem binnen de vereniging. 


In Twizzit staat een actuele agenda met vermelding van alle trainingsmomenten. Ook dien je je als lid hier aan of af te melden voor de training.


Dinsdag- en donderdagtrainingen: wedstrijd

Op dinsdag- en donderdagavond zijn er wedstrijdtrainingen voor de jeugd tussen 8 en 18 jaar.
Meer informatie hierover vindt u onder "Groepen – Wedstrijd trainingen".


Afmelden Voor Training

Het kan een keer gebeuren dat je kind afwezig is voor een training: geef dit altijd door. Via Twizzit kan dit heel eenvoudig door je kind op aan- of afwezig te zetten en hier eventueel een reden bij te vermelden.

Indien Twizzit om welke reden dan ook niet beschikbaar is, dan kun je altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Proeflessen

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wil je graag eens trainingen ervaren bij MTB Assen? Meld je dan vrijblijvend aan voor een proefles!

Na je aanmelding neemt het secretariaat contact met je op. In overleg met de coördinator stemmen we een datum af waarop je welkom bent voor je eerste proefles. In totaal mag je 3 proeflessen volgen voor je besluit lid te worden van de vereniging.


Een mountainbike en helm zijn verplicht tijdens de trainingen. Heb je deze zelf niet? Overleg dan met Jan’s Fietsreparatie of er een leenfiets en / of -helm beschikbaar is.

Draag sportieve kleding, goed aansluitend, waarin je je lekker kunt bewegen en comfortabele sportschoenen.


Lijkt het je leuk, maar wil je eerst nog wat vragen? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.