Volwassenen

Ben je ouder dan 18 jaar en wil je graag op een leuke recreatieve manier van de mountainbikesport genieten? Dan is het recreatielidmaatschap prima geschikt. In dit lidmaatschap mag je deelnemen aan door de vereniging georganiseerde trainingen en clinics voor volwassenen. En kan je met korting deelnemen aan georganiseerde toertochten.


Clinic "Start2Bike"

Start2Bike: stap met een zeker gevoel op je mountainbike!

De mountainbike is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.

Met Start2Bike bij MTB Assen is dat probleem opgelost! Samen met deskundige trainers geven wij al jaren de Start2Bike clinics en werk je aan je basistechniek. In 4 trainingen van elk 3 uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen.

Bij Mtb Assen kan je genieten van leuke extra’s zoals bijvoorbeeld een “sleutelclinic” waarbij je de basis van het het onderhouden en repareren van de fiets krijgt uitgelegd.

Mtb Assen organiseert een Start2Bike clinic in zowel het voor als najaar. Wil jij meedoen schrijf je dan in voor de voorregistratie op www.start2bike.nl. Je krijgt dan een seintje wanneer de details bekend zijn en je je definitief kan inschrijven.

Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie.


Technische training volwassenen

3-4 keer per jaar is er een technische training voor volwassenen. Onder leiding van bevlogen trainers kunnen leden hun technische mountainbikevaardigheden (verder) verbeteren.

De trainingen vinden plaats op twee verschillende locaties, afhankelijk van de onderdelen van de training.

Deelname aan de training gaat op inschrijving, waarbij er plek is voor circa 15 deelnemers. De informatie over de trainingen volgt altijd via Twizzit en de nieuwsbrief.


Let op: de technische trainingen zijn uitsluitend toegankelijk voor onze leden. Dus wil jij graag je technische vaardigheden verbeteren? Wordt dan snel lid en schrijf je in voor de eerstvolgende gelegenheid!


Instroomgroep

​Ben jij net begonnen op de moutainbike, kom je terug van een blessure of fiets je gewoon graag een rondje in een rustig tempo, fiets dan eens mee met de groene instroomgroep. Iedere dinsdagavond rijden we onder leiding van twee vrijwilligers een ronde van ongeveer 25 km. Elke week een andere route, met weinig technische uitdagingen en in de omgeving van Assen. Het tempo in de groep wordt bepaald door de minst snelle deelnemer en onder het motto 'samen uit, samen thuis’ blijven we gezellig bij elkaar.

Heb jij een deugdelijke mtb, een veilige helm, goede verlichting (indien nodig) en ben je 18 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom om met de groep mee te fietsen. Lidmaatschap van MTB Assen is niet verplicht, wel gewenst. Het is niet nodig om je van tevoren aan te melden.

We vertrekken om 19:30 bij het hek van de wielerbaan (Stadsbroek 11-A) en zijn rond 21:00 weer terug. Alle spelregels en afspraken omtrent de instroomgroep en de voor- en achterrijder vind je hier.